Bengels

Onze rijkelijk belegde, verse broodjes zorgen voor een goede lunch. Kom langs of laat jouw broodjes bezorgen. Ook ideaal voor een zakelijke lunch. Geniet daarnaast van een heerlijke koffie (to-go) uit onze barista-corner!

Bij broodjeszaak Bengels draait het om kwaliteit, sociaal werken en maken we ondernemen transparant. Het is dé leerwerkplek voor jongeren die vastgelopen zijn in de schoolse setting en (jong)volwassenen. Wij geloven dat iedereen in staat is om te leren. Bij Bengels wordt creativiteit en initiatief aangemoedigd, bieden we perspectief, stimuleren we zelfontplooiing en zorgen we dat deze jongeren weer mogen participeren. Zo geven we ze dat zetje in de rug wat ze nodig hebben om persoonlijke doelen te behalen. We zijn de springplank voor een vervolgstap: terugkeer naar reguliere school, klaarstomen voor een vervolgbaan of andere stap. Dit doen we in samenwerking met zorgspecialist Self doen wat werkt.

Kom langs, bij Bengels.

Joep

Leermeester in de horeca
Joep is momenteel werkzaam in de zorg bij Self doen wat werkt. Waar hij voorheen werkzaam was als kok, is hij ruim 13 jaar geleden de zorg ingerold en is hij ook leermeester waardoor hij jongeren mag opleiden. Zijn affiniteit met horeca is nooit verdwenen. “Bengels biedt voor mij de kans om mijn twee passies weer samen te laten komen.”

Mijn rol bij Bengels
“Ik houd me voornamelijk bezig met de keuken en het aansturen van jongeren. Ik leer ze het werken en alles wat er bij een ‘normale’ baan komt kijken. Van A tot Z, dus broodjes maken, de voorbereidingen, poetsen en schoonmaken, het bezorgen van bestellingen, maar ook het omgaan met materialen en met gasten.”

Perfecte combinatie
“Ik heb een geschiedenis met horeca en vind de zorg heel belangrijk. Dat deze combinatie bij Bengels samenkomt voor mij perfect is. Het is de leerwerkplek voor jongeren die vastgelopen zijn in de schoolomgeving. Ik vind het mooi om met deze doelgroep bezig te zijn en het stukje uitdaging wat soms komt kijken zorgt voor extra meerwaarde. We hebben een mooi, ondernemend team dat van de aanpak houdt.”

Joep Smets-over Bengels Moergestel
Erik Haenen-over Bengels Moergestel

Erik

Horecaondernemer
Initiatiefnemer en horecaondernemer Erik is eigenaar van verschillende zaken in de regio. Samen met zorgpartner Self doen wat werkt startte hij het initiatief Bengels in Moergestel. “Het mooie aan ons concept is dat we horeca en zorg combineren. Zo creëren we een mooie leerwerkplek voor jongeren en (jong)volwassenen. Met onze zorgpartner ontwikkelen we leerwerktrajecten op maat en stellen we persoonlijke doelen. We zijn de springplank naar een vervolgstap.”

Verzorgde lunch
“Naast dat we een leerwerkplek zijn voor jongeren, zijn we natuurlijk ook een broodjeszaak. We verzorgen ontbijt, lunch en een heerlijke kop koffie. Ook zijn onze lunchboxen perfect voor een zakelijke lunch!”

Lloyd

Trajectbegeleider
Lloyd is een van onze vaste gezichten. Als trajectbegeleider, met horeca-ervaring, begeleidt hij de jongeren en (jong)volwassenen tijdens het leerwerktraject. “Ik heb een achtergrond in lesgeven én horeca. Deze twee komen bij Bengels mooi samen. Momenteel specialiseer en verdiep ik me verder in de kant van de zorg. Het is mooi om te zien hoe jongeren een gelijke kans krijgen op hun eigen tempo bij ons.”

Vaardigheden
“Jongeren krijgen bij ons alle tijd om de vaardigheden te leren die zij nodig hebben om mee te draaien in de maatschappij. Denk bijvoorbeeld aan het op tijd op werk komen en het aanleren van een juiste werkhouding. Wij motiveren en maken er samen een zinvolle dag van. Zo behalen we persoonlijke doelen. Want dat is waar het om draait bij ons. Zo bieden wij de springplank voor een vervolgstap.”

Lloyd-Kain

Wat je zegt ben je self!

In deze podcast legt onze zorgbegeleider Lloyd samen met Menno uit wat de rol van Self is bij leerwerkplek Bengels.